Winter Plopsaland en Samson en Gert Kerstshow van start in Plopsaland De Panne

Gepubliceerd op 19/12/2015 om 19:16

Vorig weekend ging Winter Plopsaland van start, maar nu de kerstvakantie begonnen is kan het winterfeest volledig losbarsten. In het Plopsa Theater kan je bovendien ook gaan kijken naar de Samson en Gert Kerstshow. Het is al de 25ste editie, dus tijd voor een feestje!

Het wordt een drukke kerstvakantie in Plopsaland De Panne. Twee weken lang is het park versierd met kerstbomen, sneeuwmannen en lichtjes. Van 26 tot 30 december is er naar goede gewoonte ook Ketnet Kerst en blijven alle attracties open tot 19u.

Tijdens Winter Plopsaland kan je op het Dorpsplein schaatsen op de grote gratis ijspiste. Op het Kermisplein kan je de Kerstman ontmoeten en genieten van kerstanimatie tijdens Winterpret. ’s Avonds rijdt de feeëriek verlichte Winter Parade door het park.

Samson en Gert Kerstshow

Ook in het Plopsa Theater is er heel wat te beleven: vanaf vandaag speelt de Samson en Gert Kerstshow er. Het is de 25ste show, dus zijn Samson, Gert, de Burgemeester, Van Leemhuyzen en Alberto wel te vinden voor een feestje. De show is niet inbegrepen bij toegang tot Plopsaland.

Samson en Gert vieren dit jaar hun 25ste verjaardag en krijgen van de televisie een wereldreis van één jaar cadeau. Er wordt een zoektocht gestart naar twee vervangers. De Burgemeester, Van Leemhuyzen en Alberto dienen zich aan als vervangers. In de show is ook een rol weggelegd voor James Cook (Prinsessia, Studio 100 TV) en Viktor Verhulst (zoon van Gert).

De Kerstshow is van 19 tot en met 28 december 2015 (behalve op 24 en 25 december) te zien in het Plopsa Theater (De Panne) en op 9 en 10 januari 2016 in het Ethias Theater (Hasselt). Een ticket voor de show geeft diezelfde dag ook toegang tot een Plopsa-park (Plopsaland De Panne of Plopsa Indoor Hasselt).

Prinsessia Kasteel

Het Prinsessia Restaurant is sinds 5 december geopend voor het publiek. Om er te eten moet je vooraf reserveren, maar zonder reservatie kan je wel in het kasteel rondwandelen of er naar toilet gaan. Wil je een tafel reserveren? Dat kan online via prinsessiakasteel.com en aan het onthaal van Plopsaland De Panne.

Ook het winkeltje, de Prinsessia Boutique, opende in datzelfde weekend de deuren. Het is een klein winkeltje, maar zowel binnen als buiten mooi afgewerkt.

In het midden van het stukje van de vijver naast het kasteel is een fonteintje geplaatst. Het afgelegen stukje is sinds kort ook afgesloten van het grote meer door een hek, waardoor je met De Waterfietsen niet langs het kasteel kan fietsen.

Heidiland

Op 29 november werd het eerste deel van de houten achtbaan gebouwd. Er is ondertussen natuurlijk verder gebouwd, momenteel staan al drie delen van het laatste stuk van de baan recht.

Tijdens de kerstvakantie wordt er niet gewerkt en rijdt de Plopsa Express opnieuw, ook op het stukje spoor in Heidiland.

Nieuw in het park

Algemeen

Dorpsplein

Piratenzone

Prinsessia-zone

Foto's

Gerelateerd nieuws

Familie-acteurs onthullen Walk of Fame-ster in Plopsaland De Panne

20 november 2016

Toegangsprijzen Plopsa-parken voor 2017 nu online

9 januari 2017

Rachel ‘Oma Plopsa’ Lammens (93) overleden

28 september 2017

Nieuwe extreme achtbaan Plopsaland De Panne krijgt Tomorrowland-thema

15 januari 2021

Plopsaland De Panne voortaan alle weekends van het jaar open

18 september 2020

Belgische Plopsa-parken opnieuw geopend vanaf 1 juli

8 juni 2020