Zonnig begin van het seizoen in Plopsaland De Panne

Gepubliceerd op 10/04/2016 om 19:41

Het is weer zover: Plopsaland De Panne opende twee weken geleden opnieuw de deuren. Er is de voorbije winterperiode heel wat vernieuwd en veranderd in het park.

We konden de afgelopen maanden dan wel geen ritjes maken in attracties zoals de SuperSplash en Anubis The Ride, toch was er heel wat bedrijvigheid in De Panne deze winter: de première van Ketnet Musical, de bouw van Heidi The Ride en Mayaland en Plopsaqua die geopend waren. In het park zijn er dan weer verschillende veranderingen en toevoegingen gebeurd.

De paasvakantie zit er bijna op en Plopsaland mocht de voorbije twee weken weer duizenden bezoekers ontvangen. Het was de derde beste paasvakantie ooit voor Plopsa. Traditiegetrouw bracht Kabouter Plop het park een bezoek en gaf hij er een paasshow. Daarnaast is het park ook mooi versierd.

Heidiland

Afgelopen winter is er uiteraard verder gebouwd aan Heidi The Ride. De track staat volledig overeind en zelfs de structuur van het stationsgebouw staat er al.

Ondertussen is er reeds een Heidi The Ride-app waarmee je virtueel een ritje in de nieuwste aanwinst van Plopsaland kan maken. Dat kan door met de app de speciale placemat in één van de restaurants te scannen. De app is er momenteel enkel voor Android-toestellen.

Vanaf deze zomer zal houten achtbaan Heidi The Ride open zijn. Het horecapunt, sanitair blok, de winkel en de kleinere draaimolen volgen komende paasvakantie.

Parkeerplaats

Door de komst van Heidi The Ride werd ook de parking aangepast. Plopsa maakte van de gelegenheid gebruik om een groot deel van de parking her aan te aanleggen. Veel stukken zijn (opnieuw) geasfalteerd en overal zijn duidelijke markeringen aangebracht.

Vlakbij de ingang zijn nieuwe parkeerplaatsen gemaakt voor mindervaliden en enkele opvallende, groene plaatsen waar vanaf binnenkort elektrische auto’s opgeladen kunnen worden. Over de hele parking loopt ook een zebrapad dat op sommige plaatsen zelfs tussen de supports van de achtbaan gaat.

Aan de uiteinden van de parkeerstroken zijn nieuwe vlaggen opgehangen. Op die vlaggen staan de nummer van de parking en per rij een andere figuur, waardoor je beter onthoudt waar je auto staat. Aan de uitritten zijn nieuwe slagbomen geplaatst.

Nieuw in het park

Algemeen

Dorpsplein

Mayaland

Kermisplein

Piratenzone

Ploptuin

Kasteelplein

ROX-zone

Prinsessia-zone

Wickieland

Foto's

Gerelateerd nieuws

Kaatje krijgt eigen zone in Plopsaland De Panne!

24 februari 2013

Werken op spoorlijn naar De Panne

19 september 2013

Plopsaland De Panne bouwt nieuwe ingang en Mega Mindy-attractie

16 oktober 2007

Nieuwe extreme achtbaan Plopsaland De Panne krijgt Tomorrowland-thema

15 januari 2021

Plopsaland De Panne voortaan alle weekends van het jaar open

18 september 2020

Belgische Plopsa-parken opnieuw geopend vanaf 1 juli

8 juni 2020