Dino Splash

Plopsa Coo opende in de zomer van 2015 drie nieuwe glijbanen. Nadat eerst voor een natuurthema gekozen werd, kreeg de attractie uiteindelijk het thema dinosaurussen en werd de naam Dino Splash.

Sinds de erg zonnige zomer van 2015 kan je in Plopsa Coo naar hartenlust glijden door drie nieuwe waterglijbanen. Het park diende in augustus 2014 een bouwaanvraag in voor de attractie, die naam Dino Splash heeft meegekregen. De glijbanen kregen een dinothema en twee van de drie glijden halverwege doorheen een vulkaan.

De glijbanen

Eén glijbaan kreeg de vorm van een golf (uiterst links) en heeft een totale lengte van 125 meter. De twee andere glijbanen, die in een vulkaan overgaan van een gesloten naar een open glijbaan, hebben elk een lengte van zo’n 50 meter en zijn voorzien van speciale licht- en geluidseffecten. Tussen de twee glijbanen en de glijbaan in de vorm van een golf is er een systeem dat de bootjes omhoog brengt. Aan de attractie en een bijhorend terrasje hing een prijskaartje van 2 miljoen euro.

Het thema

Dino Splash heeft uiteraard als thema ‘dinosaurussen’. Dat wordt meteen duidelijk als je de reusachtige dinobeelden en de grote vulkaan in het midden van de attractie ziet.

Volgens de eerste concepttekening die bekend gemaakt werd, zouden de glijbanen het thema ‘natuur’, zeer toepasselijk voor het in de Ardennen gelegen Plopsa-park, en de naam Harakiri krijgen. De vulkaan zou oorspronkelijk een berg worden.

Dino’s op tournee

Tijdens de zomer van 2015 trok Plopsa Coo doorheen België en Nederland met twee nieuwe parkfiguren. De figuren zijn heel toepasselijk twee dinosaurussen. Waar het park de dieren buiten laat, werd op voorhand niet bekend gemaakt om het verrassingseffect te vergroten.