Vicky The Ride

In de zomer van 2011 opende in Plopsa Coo de allereerste attractie rond Wickie de Viking. Het werd een knalrode spinning coaster waarin je tientallen keren ronddraait. Begin 2011 ging de eerste spade in de grond.

2010 was een druk jaar voor Plopsa: de 10de verjaardag van Plopsaland De Panne, de opening van het nieuwe Plopsa Indoor Coevorden en de overname van Holiday Park. Daarnaast was er ook nog tijd om in Plopsaland te bouwen aan Mayaland en in Plopsa Coo aan Vicky The Ride.

Steve Van den Kerkhof, CEO van de Plopsa Group, kondigde in april 2010 aan dat Plopsa Coo in het daaropvolgende jaar een nieuwe achtbaan zal openen. Het werd uiteindelijk een spinning coaster met een prijskaartje van 3,5 miljoen euro en was bij opening de grootste investering in het park.

Vijf maanden na de aankondiging maakte Plopsa bekend dat de nieuwe attractie aan de ingang van het park gebouwd zou worden, op de locatie van de voormalige attractie Oldtimers. In oktober 2010 verkreeg Plopsa Coo de bouwvergunning.

De attractie

De allereerste Wickie de Viking-attractie in een Plopsa-park kreeg de naam Vicky The Ride. De achtbaan is ongeveer 17 meter hoog, 400 meter lang en meet 90 meter bij 50 meter. De gondels, die gethematiseerd zijn naar drakkars, halen een maximale snelheid van 55 km/u.

De baan werd gebouwd door Gerstlauer, dat eerder ook Anubis The Ride in Plopsaland De Panne bouwde.

Het thema

Studio 100 nam in 2008 het Duitse mediabedrijf EM Entertainment over. Bij die overname kreeg Studio 100 ook de rechten van onder andere Heidi, Maya de Bij, Pippi Langkous en ook Wickie de Viking. Die laatste werd het hoofdfiguurtje in deze attractie.

Begin 2011 werden de allereerste concepttekeningen vrijgegeven. Daarop kregen we voor het eerst een beeld van hoe het station en de karretjes er zouden gaan uitzien.

  • Simulatie Wickie The RideSimulatie Wickie The Ride (de bakjes & het station zullen er natuurlijk uitzien zoals op de tekeningen). Midden dit jaar in Plopsa Coo!

    Posted by Plopsa on donderdag 20 januari 2011