K3-zone

In 2012 werd de Buitenzone van Plopsa Indoor Hasselt uitgebreid met een nieuwe attractie. Het park opende een brandweermolen in het thema van K3.

De eerste stap richting een K3-gedeelte in de Buitenzone, was de omtovering van Het Verkeerspark naar het K3 Verkeerspark. De tankpompen in het tankstationnetje en de logo’s van Plopsa-partner Q8 werden weggehaald. In de plaats kwamen roze pompen.

Daarna werd de locatie van de nieuwe K3 Brandweermolen klaar gemaakt voor de komst van de attractie. Er werden klinkers aangelegd in cirkelvorm, leidingen voor watertoevoer voorzien en ook rioolputjes waarin het water weg kan.

Eind november 2012 kwam de attractie toe in Plopsa Indoor Hasselt en werd ze opgebouwd op de voorziene locatie naast De Dansende Fonteinen. Enkele weken later werden de garage en het tankstation in het verkeerspark voorzien van K3-logo’s.

Op 19 december 2012 werd de K3 Brandweermolen in gebruik genomen. Toen nog met gewone grijze hekken rond de attractie. Begin februari 2013 werden de rode, definitieve heken en de naamborden geplaatst.