Plopsa Group

De Plopsa Group is de overkoepelende groep van de vijf Plopsa-parken in België, Nederland en Duitsland. Het bedrijf bestaat al zo’n 16 jaar en begon destijds met één park in De Panne, aan de Belgische kust.

Eind jaren ’90 groeide bij Studio 100 de wens om een eigen pretpark openen. Bij de opening van het park was Paul Van Havere de algemeen directeur van het park, even later nam huidig CEO Steve Van den Kerkhof (voorheen verantwoordelijke voor de financiële zaken) die taak over.

In 2005 bouwde Plopsa een eerste indoorpretpark in Hasselt en nam het Télécoo, aan de voet van de watervallen van Coo in de Ardennen, over en doopte het om in Plopsa Coo. Enkele jaren later, in 2010, opende de groep z’n eerste park in Nederland: Plopsa Indoor Coevorden. Op het einde van dat jaar nam de groep het Duitse Holiday Park over en zette het z’n eerste stappen over de Belgisch-Duitse grens.

Plopsa blijft steeds investeren in haar vijf parken. In 2011 opende het Mayaland, een indoorgedeelte met 10 attracties, in Plopsaland De Panne. Het themagedeelte rond Maya de Bij en haar vrienden is ook afzonderlijk van Plopsaland geopend. Eén jaar na de opening van Mayaland kreeg ook Holiday Park een eigen versie van de zone. Het attractieaanbod is er vrij gelijkaardig, maar niet overdekt.

In de zomer van 2013 nam Plopsaland De Panne een nieuw theater in gebruik. Het Plopsa Theater biedt plaats aan meer mensen dan het voormalige Groot Theater en wordt niet alleen voor parkshows, maar ook voor externe shows en tv-opnames gebruikt.

2015 was een belangrijk jaar voor Plopsa, meer bepaald voor Plopsaland De Panne. Het park waar het allemaal mee begon, vierde haar 15-jarig bestaan met onder meer de opening van Plopsaqua: een groot overdekt waterparadijs.