Dossiers

Op zoek naar uitgebreide informatie over bepaalde onderwerpen? Wij leggen het je graag haarfijn uit in een dossier!

Plopsaland De Panne

Anubis The Ride

Anubis The Ride is de zogenaamde inversieachtbaan die in Plopsaland De Panne al sinds 2009 elke dag tegen 90 km/u over het 600 meter lange parcours raast. Die snelheid bereik (...)

Nu ontdekken

Heidiland

Plopsaland De Panne opent in 2017 een houten achtbaan. De nieuwe attractie zal volledig in het teken staan van Heidi, het Studio 100-figuurtje uit de Zwitserse bergen. Er hangt een (...)

Nu ontdekken

Mayaland

Het beroemde bijtje Maya heeft sinds 2011 haar eigen stekje in Plopsaland De Panne. Op het Dorpsplein ontdek je, als je onder de boomstam door loopt, de wondere wereld van (...)

Nu ontdekken

Meli-Park

Iedereen kent Plopsaland De Panne als pretpark met zo'n 50 attracties, restaurants en winkels. Maar wist je dat het park oorspronkelijk eigendom was van Alberic Florizoone, die het in 1935 (...)

Nu ontdekken

Nieuwe ingang

Sinds de opening, in 2000, zag Plopsaland De Panne zijn bezoekersaantal elk jaar groeien tot er in 2007 zo'n 900.000 mensen een bezoekje brachten aan het park. Daarom had Plopsaland (...)

Nu ontdekken

Panoramic

De Panoramic was een 78 meter hoge uitkijktoren die je zeer snel omhoog en ging zeer traag naar beneden bracht. Ondertussen kon je genieten van het mooie uitzicht over Plopsaland (...)

Nu ontdekken

Piratenzone

Al sinds de opening van Plopsaland, in 2000, hebben piraten hun eigen plek in het park. Tot 2006 zwaaiden Samson en Gert er de plak, maar sindsdien is de zone in (...)

Nu ontdekken

Plopsa Express

Ben je voor het eerst in Plopsaland De Panne en wil je op een rustige manier het volledige park ontdekken? Of heb je gewoon nood aan een halfuurtje rust? Dan (...)

Nu ontdekken

Plopsa Hotel

Om van Plopsaland De Panne een all-weather bestemming te maken werd er heel wat geïnvesteerd in overdekte attracties zoals Mayaland en Plopsaqua. Binnen enkele jaren komt daar ook nog een (...)

Nu ontdekken

Plopsa Theater

Naast leuke attracties, kan je in Plopsaland De Panne ook iedere dag genieten van leuke shows. En dat is al zo sinds het prille begin van het park en zelfs (...)

Nu ontdekken

Plopsaqua

Plopsaland De Panne is stilaan op weg om een all-weather bestemming te worden. In 2011 opende er op het Dorpsplein een gloednieuw indoorgedeelte rond Maya de Bij, in 2013 een (...)

Nu ontdekken

Prinsessia Kasteel

Ter ere van de 15e verjaardag van Plopsaland De Panne in 2015 opende het park drie nieuwigheden: een vernieuwd Kermisplein, de vernieuwde koffiekopjes in het thema van Prinsessia en natuurlijk (...)

Nu ontdekken

SpringFlyer

De SpringFlyer is, sinds de afbraak van de Panoramic in 2010, de hoogste attractie van Plopsaland De Panne. De SpringFlyer is met z'n 67 meter hoog zo'n tien meter kleiner (...)

Nu ontdekken

Vernieuwing Het Bos van Plop

Enkele jaren geleden zijn de twee gedeeltes rond de tweede Studio 100-productie Kabouter Plop in Plopsaland De Panne vernieuwd. In 2007 kreeg de Ploptuin een make-over en in 2010 werd (...)

Nu ontdekken

Vernieuwing Ploptuin

In de winter van 2006-2007 werd de hele Ploptuin onderhanden genomen. De ballenbaden, springkastelen en de glijbaan maakten plaats voor onder andere De Konijntjes en De Kikkers. Op 2 april (...)

Nu ontdekken

Vernieuwing Viktors Race

De voormalige oudste achtbaan van België, Viktors Race in Plopsaland De Panne, werd na de herfstvakantie van 2013 afgebroken. De achtbaan opende in 1976 voor het eerst in het toenmalige (...)

Nu ontdekken

Wickieland

Op 1 juli opende er in een Plopsaland De Panne een gloednieuwe themazone rond Wickie de Viking. De nieuwe zone werd gebouwd op de plaats van het voormalige Groot Theater, (...)

Nu ontdekken

Plopsa Indoor Hasselt

Bouw Plopsa Indoor Hasselt

Op 24 december 2005 opende in Hasselt het allereerste overdekte themapark van België. In het 9.000 vierkante meter grote gebouw en de buitenzone staan zo'n 20 attracties. Plopsa Indoor Hasselt (...)

Nu ontdekken

K3-zone

In 2012 werd de Buitenzone van Plopsa Indoor Hasselt uitgebreid met een nieuwe attractie. Het park opende een brandweermolen in het thema van K3. De eerste stap richting een K3-gedeelte (...)

Nu ontdekken

Plopsa Coo

Dino Splash

Plopsa Coo opende in de zomer van 2015 drie nieuwe glijbanen. Nadat eerst voor een natuurthema gekozen werd, kreeg de attractie uiteindelijk het thema dinosaurussen en werd de naam Dino Splash. (...)

Nu ontdekken

Vicky The Ride

In de zomer van 2011 opende in Plopsa Coo de allereerste attractie rond Wickie de Viking. Het werd een knalrode spinning coaster waarin je tientallen keren ronddraait. Begin 2011 ging de eerste (...)

Nu ontdekken

Holiday Park

Airshow '71

In de zomer van 2015 opende Holiday Park een nieuwe, spectaculaire attractie: Sky Fly. Een jaar later werd het gebied rond de attractie omgebouwd tot Airshow '71. Fase 1: de (...)

Nu ontdekken

Geschiedenis

Holiday Park heeft een rijke geschiedenis. In 1971 kocht de familie Schneider, een Duitse circusfamilie, het Märchenwald Haßloch. Dat park werd in 1973 dan omgedoopt tot Holiday Park. Eerst had (...)

Nu ontdekken

Holiday Park sinds de overname

Op 3 november 2013 was het exact drie jaar geleden dat de Plopsa-groep het Duitse pretpark Holiday Park overkocht. Nu kennen we het park vooral van topachtbaan Expedition GeForce, het (...)

Nu ontdekken

Majaland

Eén jaar nadat de overdekte versie van Majaland in Plopsaland De Panne opende, werd op 26 juni 2012 de Duitse versie in Holiday Park geopend. Steve van den Kerkhof (algemeen (...)

Nu ontdekken

Nieuwe ingang

De voormalige ingang van Holiday Park ging al heel wat jaren mee en was aan vervanging toe. Dat merkte ook Plopsa. In 2012 kreeg Holiday Park een volledig nieuwe ingangszone op (...)

Nu ontdekken

Parksongs

Holiday Park is het enige Plopsa-park dat een eigen parksong had. Buiten de parksong over alle attracties bestaat er ook een Halloween Song en de Expedition GeForce soundtrack. Holiday Park (...)

Nu ontdekken

Sky Scream

In de zomer van 2014 pakte Holiday Park uit met een gloednieuwe gelanceerde achtbaan. In slechts enkele seconden bereikt de achtbaan een snelheid van 100 km/u en een hoogte van (...)

Nu ontdekken

Waterski Stuntshow

Voor het 37e jaar op rij is er ook in 2019 een spectaculaire waterstuntshow te zien in Holiday Park. Op de grote vijver achterin het park kan je daar naar (...)

Nu ontdekken

Wikingerdorf

Wickie de Viking heeft Holiday Park bereikt! In de winter van 2013/2014 werd de boomstamattractie Teufelsfässer en het gebied rond de attractie omgevormd tot een heus vikingdorp met de welbekende, (...)

Nu ontdekken