Internet en media

Plopsa: da’s meer dan de parken alleen! De wereld van Plopsa gaat van attracties, over een website tot de sociale media! De website’s zijn al heel wat jaren een bron van informatie maar sinds 2010 kan je Plopsa ook vinden op Facebook, Twitter en YouTube. Plopsa vind je overal!

 • Plopsa beheert heel wat verschillende websites die een schat aan informatie bevatten.

  Plopsa.be

  De belangrijkste website waar je alle nodige informatie over de Plopsa-parken en hun attracties, openingsuren en praktische informatie kan vinden.

  Ga naar deze website

  Plopsa Business and Event Solutions

  Plopsa heeft ook een tak die zich bezig houdt met bedrijven die een park willen afhuren of er een evenement willen organiseren. Welke mogelijkheden er zijn in de verschillende parken, is te vinden op een aparte website.

  Ga naar deze website

  Plopsa FunCard

  Door de jaren heen zijn er verschillende Plopsa-abonnementstypes op de markt gekomen. Wie regelmatig een bezoek brengt aan alle Plopsa-parken, kan een Plopsa FunCard kopen, waterratten kunnen hun hartje ophalen met een Plopsa SwimCard enzovoort.

  Ga naar deze website

  Plopsa Schools

  Ook voor de schoolreizen is er een aparte website. In enkele stappen maak je kennis met de vele mogelijkheden die schoolreizen naar een Plopsa-park bieden en kan je je ideale schoolreis samenstellen. Een schoolreis dient gereserveerd te worden door de school zelf.

  Ga naar deze website

 • Plopsaland De Panne

  Neem Plopsaland De Panne altijd met je mee dankzij de Plopsaland App. De app helpt je je bezoek voor te bereiden met alle attracties, shows, meet and greets, … en stuurt je tijdens je bezoek berichten als de shows bijna gaan beginnen. Eind juli 2015 kreeg de applicatie een make-over naar versie 2. Op 24 mei 2018 lanceerde Plopsa versie 3 van de applicatie met een volledige nieuwe look & feel.

  Ga naar de App Store Ga naar de Google Play Store

  Holiday Park

  Met de Holiday Park App kan je je bezoek van thuis uit voorbereiden, wachttijden in de gaten houden, kijken wanneer er een show begint en nog veel meer. De app beschikt over heel wat handige functies. Midden augustus 2015 kreeg de applicatie een update naar versie 2, vergelijkbaar met die van de Plopsaland App. De derde versie van de app werd eind mei 2018 gelanceerd.

  Ga naar de App Store Ga naar de Google Play Store

  Anubis Miles Club

  Durf jij Anubis The Ride aan? Deel dat dan met al je vrienden! Met de Anubis Miles Club-app krijg je per rit enkele mijlen. Wie op het einde van het seizoen het meeste aantal mijl heeft, wint een jaarabonnement!

  Ga naar de App Store Ga naar de Google Play Store

  GeForce Miles Club

  Bij ieder ritje in Expedition GeForce in Holiday Park stijgt je teller met enkele mijlen. Sta jij op het einde van het seizoen helemaal bovenaan met het meeste aantal mijl? Dan krijg je een jaarabonnement cadeau!

  Ga naar de App Store Ga naar de Google Play Store

  Heidi The Ride AR

  Scan de Heidi-placemat en maak een virtueel ritje op houten achtbaan Heidi The Ride. Dankzij de techniek van Augmented Reality kan je de attractie altijd en overal beleven!

  Ga naar de App Store Ga naar de Google Play Store

 • Facebook

  Op 6 oktober 2010 koos Plopsa ervoor om alle aparte paginas van de Plopsa-parken te bundelen op één pagina. Op die nieuwe pagina kan je deelnemen aan exclusieve wedstrijden (denk maar aan de meet and greet met K3) en je komt er alle nieuwtjes als eerste te weten! Op 18 augustus 2013 werd de kaap van 100.000 vind-ik-leuks overschreden en sinds 31 januari 2015 staat de teller op 200.000 ‘likes’.

  Sinds 11 april 2015 hebben Plopsaland De Panne, Plopsa Indoor Hasselt, Plopsa Indoor Coevorden en Plopsa Coo opnieuw hun eigen pagina. Eén maand eerder kwam de Plopsaqua-pagina online. Majaland Kownaty is sinds 5 januari 2018 actief op Facebook.

  Plopsa Plopsaland De Panne Plopsaqua Plopsa Theater Camping Ter Hoeve Plopsa Indoor Hasselt Plopsa Indoor Coevorden Plopsa Coo Holiday Park Majaland Kownaty Plopsa Business and Event Solutions PlopsaTeam Holiday Park Team Majaland Kownaty Team Plopsa FunCard Plopsa Hotel De Pompoenkoning Mr. Dracula Sinterklaas

  Twitter

  Een jaar nadat de nieuwe Facebook-pagina van Plopsa gelanceerd werd, maakte Plopsa ook een eigen Twitter-account aan. Zo kunnen ook de Plopsa-fans die op Twitter actief zijn, Plopsa blijven volgen. Hier organiseert Plopsa minder wedstrijden, maar dat wil niet zeggen dat je Plopsa niet moet volgen!

  Plopsa Proximus Theater Plopsa Business and Event solutions PlopsaTeam Holiday Park

  YouTube

  Ook op YouTube is Plopsa actief. En dat sinds 5 mei 2011. Op het YouTube-kanaal van Plopsa verschenen in 2012 regelmatig een nieuwe aflevering van PlopsaCool. Bij heel wat evenementen waren de vier reporters Berre, Jens, Zoë en Arezina aanwezig. Nu worden er enkel nog reclamespots en exclusieve video’s geüpload.

  Plopsa Plopsa (voormalig) Plopsa (pers)

  Instagram

  Plopsa plaatst regelmatig ook leuke foto’s op de sociale netwerksite Instagram. De eerste foto op het officiële account werd gepost op 29 december 2015. Sinds 19 september 2017 heeft ook Plopsa Business & Event Solutions een Instagram-account.

  Plopsa  Plopsa Business & Event Solutions  Holiday Park  Majaland Kownaty

  Snapchat

  Sinds 30 november 2016 is Plopsa ook actief op Snapchat, waar het foto’s en filmpjes post die slechts enkele seconden te zien zijn.

  Plopsa