Dossiers

Wanneer er in Plopsaland De Panne een nieuwe attractie of zelfs een hele nieuwe zone opent, bekijken wij de plannen iets grondiger en maken we er een dossier van. In de dossiers komen ook alle bouw- en conceptfoto’s te staan.

Piratenzone

Al sinds de opening van Plopsaland, in 2000, hebben piraten hun eigen plek in het park. Tot 2006 zwaaiden Samson en Gert er de plak, maar sindsdien is de zone in (...)

Nu ontdekken

SpringFlyer

De SpringFlyer is, sinds de afbraak van de Panoramic in 2010, de hoogste attractie van Plopsaland De Panne. De SpringFlyer is met z'n 67 meter hoog zo'n tien meter kleiner (...)

Nu ontdekken

Vernieuwing Ploptuin

In de winter van 2006-2007 werd de hele Ploptuin onderhanden genomen. De ballenbaden, springkastelen en de glijbaan maakten plaats voor onder andere De Konijntjes en De Kikkers. Op 2 april (...)

Nu ontdekken

Nieuwe ingang

Sinds de opening, in 2000, zag Plopsaland De Panne zijn bezoekersaantal elk jaar groeien tot er in 2007 zo'n 900.000 mensen een bezoekje brachten aan het park. Daarom had Plopsaland (...)

Nu ontdekken

Panoramic

De Panoramic was een 78 meter hoge uitkijktoren die je zeer snel omhoog en ging zeer traag naar beneden bracht. Ondertussen kon je genieten van het mooie uitzicht over Plopsaland (...)

Nu ontdekken

Anubis The Ride

Anubis The Ride is de zogenaamde inversieachtbaan die in Plopsaland De Panne al sinds 2009 elke dag tegen 90 km/u over het 600 meter lange parcours raast. Die snelheid bereik (...)

Nu ontdekken

Plopsa Express

Ben je voor het eerst in Plopsaland De Panne en wil je op een rustige manier het volledige park ontdekken? Of heb je gewoon nood aan een halfuurtje rust? Dan (...)

Nu ontdekken

Meli-Park

Iedereen kent Plopsaland De Panne als pretpark met zo'n 50 attracties, restaurants en winkels. Maar wist je dat het park oorspronkelijk eigendom was van Alberic Florizoone, die het in 1935 (...)

Nu ontdekken

Vernieuwing Het Bos van Plop

Enkele jaren geleden zijn de twee gedeeltes rond de tweede Studio 100-productie Kabouter Plop in Plopsaland De Panne vernieuwd. In 2007 kreeg de Ploptuin een make-over en in 2010 werd (...)

Nu ontdekken

Mayaland

Het beroemde bijtje Maya heeft sinds 2011 haar eigen stekje in Plopsaland De Panne. Op het Dorpsplein ontdek je, als je onder de boomstam door loopt, de wondere wereld van (...)

Nu ontdekken

Wickieland

Op 1 juli opende er in een Plopsaland De Panne een gloednieuwe themazone rond Wickie de Viking. De nieuwe zone werd gebouwd op de plaats van het voormalige Groot Theater, (...)

Nu ontdekken

Plopsa Theater

Naast leuke attracties, kan je in Plopsaland De Panne ook iedere dag genieten van leuke shows. En dat is al zo sinds het prille begin van het park en zelfs (...)

Nu ontdekken

Vernieuwing Viktors Race

De voormalige oudste achtbaan van België, Viktors Race in Plopsaland De Panne, werd na de herfstvakantie van 2013 afgebroken. De achtbaan opende in 1976 voor het eerst in het toenmalige (...)

Nu ontdekken

Plopsaqua

Plopsaland De Panne is stilaan op weg om een all-weather bestemming te worden. In 2011 opende er op het Dorpsplein een gloednieuw indoorgedeelte rond Maya de Bij, in 2013 een (...)

Nu ontdekken

Prinsessia Kasteel

Ter ere van de 15e verjaardag van Plopsaland De Panne in 2015 opende het park drie nieuwigheden: een vernieuwd Kermisplein, de vernieuwde koffiekopjes in het thema van Prinsessia en natuurlijk (...)

Nu ontdekken

Heidiland

Plopsaland De Panne opent in 2017 een houten achtbaan. De nieuwe attractie zal volledig in het teken staan van Heidi, het Studio 100-figuurtje uit de Zwitserse bergen. Er hangt een (...)

Nu ontdekken

Plopsa Hotel

Om van Plopsaland De Panne een all-weather bestemming te maken werd er heel wat geïnvesteerd in overdekte attracties zoals Mayaland en Plopsaqua. Binnen enkele jaren komt daar ook nog een (...)

Nu ontdekken