Anubis The Ride

Anubis The Ride is de zogenaamde inversieachtbaan die in Plopsaland De Panne al sinds 2009 elke dag tegen 90 km/u over het 600 meter lange parcours raast. Die snelheid bereik je al als je nog maar net het huis hebt verlaten. Het hele parcours telt zo’n drie inversies.

Het is de enige Plopsa-attractie met een inversie. Die lanceert de bezoekers naar een snelheid van 90 km/u in slechts twee seconden.

Het thema

Op de eerste ontwerpen zien we dat de achtbaan niet echt een Studio 100-productie kreeg. Je zou de attractie binnenkomen in een omgekeerd huis, dat verwijst naar de eerste inversie-achtbaan in een Plopsa-park.

Daarna koos men er toch nog voor om de attractie het thema van Het Huis Anubis te geven. Het omgekeerde huis moest dan plaatsmaken voor, wat dacht je, een verkleinde kopie van het echte huis van Anubis. In de wachtrij passeer je verschillende beelden en decors uit de populaire reeks op Nickelodeon.


Wist je dat…

  • de buitenopnames van de Duitse versie van het programma (Das Haus Anubis) en de Nederlandse serie Anubis en de 5 van het magische zwaard plaatsvonden in Plopsaland? Als je goed kijkt, kan je soms de achtbaan zien…

Video’s