Mayaland

Het beroemde bijtje Maya heeft sinds 2011 haar eigen stekje in Plopsaland De Panne. Op het Dorpsplein ontdek je, als je onder de boomstam door loopt, de wondere wereld van Maya en haar vrienden: Mayaland.

Het, overigens helemaal overdekte, themagedeelte bevat tien attracties voor jong en oud, twee restaurants met lekkere gerechten, diverse feest- en vergaderzalen en een winkel met de leukste Maya-spulletjes.

Mayaland bestaat uit attracties als De Bloemenmolen (toch wel de bekendste attractie), De valtoren en De swingboom. De Bloemenmolen is overigens de eerste attractie in Plopsaland De Panne met een eigen liedje. Het liedje begint te spelen over heel het gebied als de attractie word gestart.

Speeltuin of Mayaland?

Vijf jaar voor de opening van Mayaland, in 2006, had Plopsa het idee om een overdekte speeltuin te openen in Plopsaland De Panne. Het zou een klein gebouw worden dat naast het voormalige restaurant ‘Mr. Spaghetti’ gebouwd zou worden.

Later werden deze plannen flink vergroot dat ‘Mr. Spaghetti’ afgebroken moest worden voor het veel grotere Mayaland. ‘Mr. Spaghetti’ heeft later nog wel z’n eigen stekje gekregen in het nieuwe themagedeelte.

Zelfstandige opening

In november 2013 opende Plopsaland voor het eerst alleen het themagedeelte Mayaland. Dat deed het op alle woensdagen in november, december en januari en ook in alle weekends van januari (met uitzondering van 18 en 25 december en 1 januari).

Wist je dat…

  • Mayaland op 25 juni 2011 in avant-première geopend is? Arne en Joyce van VTM KZOOM waren er ook bij.
  • de ingang zich oorspronkelijk onder een grote bijenkorf zou bevinden in plaats van onder een boomstam?
  • er heel wat foto’s en schilderijen uit de oude Mr. Spaghetti mee verhuisd zijn naar het nieuwe restaurant in Mayaland?
  • het doek langs de wand 240 meter lang is, 600 kg weegt en een totale oppervlakte van 2000m2 heeft?

Video’s