Nieuwe ingang

Sinds de opening, in 2000, zag Plopsaland De Panne zijn bezoekersaantal elk jaar groeien tot er in 2007 zo’n 900.000 mensen een bezoekje brachten aan het park. Daarom had Plopsaland nood aan een nieuwe ingang, die in juni 2008 opende.

Een hele nieuwe inkomzone

Al sinds 2008 worden de bezoekers van Plopsaland De Panne verwelkomd in een nieuwe ingang. De gehele nieuwe ingangszone is gemaakt in een nieuwe Plopsa-stijl, de welbekende huisjes.

Eerst passeert de bezoeker langs één van de veertien kassa’s, nadat je door de reuzegrote, gele deur bent gewandeld. Daarna worden de tickets gecontroleerd aan de toegangspoortjes, waarvan er twaalf op een rij staan. Daardoor is de ingang ook geschikt voor drukke momenten. Eens je het park binnen bent, kom je terecht op de Plopsa Boulevard, die overigens helemaal overdekt is. In de nieuwe inkomzome bevindt zich ook een onthaal (ook voor niet-bezoekers), een nieuw toiletgebouw en een volledig nieuwe EHBO-post.

Ervaar de Plopsa-sfeer

Eenmaal voorbij de ingang ontdekken de bezoekers een Plopsa Boulevard met aan weerszijden nostalgische huisjes in Plopsa-stijl. Eens op het Dorpsplein vind je op je linkerkant de nieuwe en grotere Plopsa Winkel met daarboven de bureaus voor het personeel. Recht tegenover de Plopsa Winkel vinden we sinds juli 2011 Mayaland met tie attracties. In de zomer van 2013 opende aan de rechterzijde van Mayaland ook het gloednieuwe Plopsa Theater. Sinds maart 2015 kunnen we aan de rand van het Dorpsplein zwemmen in Plopsaqua.

Er werd zes miljoen euro geïnvesteerd in deze nieuwe ingangszone.

Het begin van het masterplan

Door het stijgende aantal bezoekers merkte Plopsa dat de oude ingang te klein werd. De komst van een nieuwe, grotere ingang werd noodzakelijk. Plopsa koos ervoor om de ingang op een nieuwe locatie te bouwen, zodat de oude ingang dienst kon blijven doen tijdens de werken. De nieuwe ingang werd gebouwd aan de parkingzijde.

De bouw van de nieuwe ingang was meteen ook de start van het grote masterplan van Plopsa. Het masterplan houdt het volgende in: een nieuwe ingang (2008), een overdekt themagedeelte (2011), een theater (2013), een zwembad (2015) en een Plopsa Hotel (2018).


Wist je dat…

  • de grote, blauwe muur volgens de eerste concepten een rode kleur zou krijgen?