Piratenzone

Al sinds de opening van Plopsaland, in 2000, hebben piraten hun eigen plek in het park. Tot 2006 zwaaiden Samson en Gert er de plak, maar sindsdien is de zone in handen van Piet Piraat en zijn vrienden.

In 2006 werd de Piratenzone van Plopsaland De Panne flink uitgebreid met een nieuwe topattractie: de SuperSplash. Er zijn ook enkele verplaatsingen doorgevoerd: De Hangbrug werd boven het splash-gedeelte van de SuperSplash geplaatst en De Piratenboot kwam middenin de zone, op het meer, te staan.

De zone had er ook een tikkeltje anders uit kunnen zien. Volgens een oude concepttekening zou de ingang van de SuperSplash aan de huidige uitgang gebouwd worden, zou de Piratenwinkel in een schip gevestigd zijn en zou de witte tent er gaan uitzien als een zeil met bijhorende masten.

Voor de bouw van de vernieuwde Piratenzone werd een deel van het Sprookjesbos afgebroken.


Wist je dat…

  • de SuperSplash een unieke attractie is in België? Nergens anders in ons land kan je het attractietype ‘supersplash’ terugvinden.
  • de SuperSplash in avant-première opende op 2 april 2006? Enkele weken later, op 21 mei, werd de attractie samen met de SpringFlyer officieel geopend.
  • de SuperSplash volgens één van de eerste plannen in het midden van de zone in een gat zou duiken?

Video’s