Plopsa Hotel

Om van Plopsaland De Panne een all-weather bestemming te maken werd er heel wat geïnvesteerd in overdekte attracties zoals Mayaland en Plopsaqua. Binnen enkele jaren komt daar ook nog een Plopsa Hotel bij. Het viersterrenhotel zal 127 kamers, vijf vergaderzalen en drie restaurants tellen. Plopsa investeert 16 miljoen euro in dit nieuwe project.

Wil je graag meer dan één dag genieten van de magie van Plopsa? Dan kan je binnen enkele jaren je dagje in Plopsaland De Panne afsluiten met een overnachting in het viersterren Plopsa Hotel in art-nouveau- en belle-époquestijl langs de buitenkant en theaterstijl binnenin.

Het plan

Al heel lang staat er een echt hotel op het verlanglijstje van de directie van Plopsaland De Panne. En die droom lijkt eindelijk uit te komen, want in 2018 start aan het Dorpsplein de bouw van het Plopsa Hotel.

Het hotel zal drie verdiepingen, 127 kamers voor in totaal 350 mensen, vijf vergaderzalen en drie restaurant waar 750 tot 900 personen tegelijk kunnen eten tellen. De drie restaurants kunnen omgebouwd worden tot één groot restaurant. In de lobby komt er een bar. Er komt ook een nieuwe winkel aan de Plopsa Boulevard. Het wordt een luxueus viersterrenhotel en zal Plopsa zo’n 16 miljoen euro kosten.

Oorspronkelijk waren er 82 kamers gepland en zou de prijs 10 miljoen euro bedragen. Om in 2020 de kaap van 2 miljoen bezoekers per jaar te kunnen bereiken, werd de capaciteit uitgebreid. Het hotel biedt werk aan ongeveer 100 vaste medewerkers.

Met het hotel mikt de Plopsa Group ook op de businessmarkt. Daarom komt er een aparte hotelingang voor bedrijven die een evenement organiseren in het hotel. Ook de vijf vergaderzalen kunnen door bedrijven worden gebruikt.

Plopsaland veroorzaakt veel verkeersproblemen in de dorpskern van Adinkerke. Bewoners klagen daar al jaren over en om aan hun noden tegemoet te komen zal er onder het Plopsa Hotel een ondergrondse parking met twee verdiepingen voor 150 wagens gebouwd worden.

Stedenbouwkundige procedure

In een interview met het magazine West-Vlaanderen Werkt zei Steve Van den Kerkhof, algemeen directeur van de Plopsa-groep, dat de opening van een hotel al een tijdje op het verlanglijstje van de Plopsa-groep stond. Het hotel zou volgens de plattegrond van het park in 2008 al in 2010 geopend moeten zijn, maar liep enkele jaren vertraging op doordat een deel van het park, 1 ha, omgevormd moest worden van dagrecreatiezone naar een zone voor verblijfsrecreatie.

Die procedure nam zo’n vijf jaar in beslag en moest daarna opnieuw aangepast worden omdat een klein deel van de voorziene zone buiten het aangepaste plan bleek te liggen. Nadat die administratieve procedure voorbij was, kon men begin 2014 echt beginnen met het ontwerpen van het hotel.

  • Hieronder vind je de actuele concepttekeningen van het Plopsa Hotel.

  • Hieronder vind je een overzicht van enkele concepttekeningen van het Plopsa Hotel. Onderstaande tekeningen zijn gemaakt in 2007 en zijn niet meer van toepassing op het nog te bouwen hotel.

  • 1 mei 2015

  • Momenteel is het nog onduidelijk wanneer de opening van het Plopsa Hotel kan plaatsvinden.