Plopsa Hotel

Om van Plopsaland De Panne een all-weather bestemming te maken werd er heel wat geïnvesteerd in overdekte attracties zoals Mayaland en Plopsaqua. Binnen enkele jaren komt daar ook nog een Plopsa Hotel bij. Het hotel zal 117 kamers, een restaurant, twee bars en drie vergaderzalen tellen. Plopsa investeert 20 miljoen euro in dit nieuwe project.

Wil je graag meer dan één dag genieten van de magie van Plopsa? Dan kan je binnen enkele jaren je dagje in Plopsaland De Panne afsluiten met een overnachting in het viersterren Plopsa Hotel in art-nouveau- en belle-époquestijl langs de buitenkant en theaterstijl binnenin.

Het plan

Al heel lang staat er een echt hotel op het verlanglijstje van de directie van Plopsaland De Panne. En die droom lijkt eindelijk uit te komen, want in 2018 start aan het Dorpsplein de bouw van het Plopsa Hotel.

Het hotel zal drie tot vier verdiepingen, 117 kamers, een restaurant, twee bars en een theater tellen. Oorspronkelijk waren er 82 kamers gepland en zou de prijs 10 miljoen euro bedragen. Om in 2020 de kaap van 2 miljoen bezoekers per jaar te kunnen bereiken, werd de capaciteit uitgebreid. Het hotel biedt werk aan ongeveer 50 vaste medewerkers.

Met het hotel mikt de Plopsa Group ook op de businessmarkt. Daarom komt er een aparte hotelingang voor bedrijven die een evenement organiseren in het hotel. Ook de vergaderzalen kunnen door bedrijven worden gebruikt.

Alle gedetailleerde info over het hotel zoals thematisatie, indeling en locatie kan je terugvinden in dit artikel.

Stedenbouwkundige procedure

In een interview met het magazine West-Vlaanderen Werkt zei Steve Van den Kerkhof, algemeen directeur van de Plopsa-groep, dat de opening van een hotel al een tijdje op het verlanglijstje van de Plopsa-groep stond. Het hotel zou volgens de plattegrond van het park in 2008 al in 2010 geopend moeten zijn, maar liep enkele jaren vertraging op doordat een deel van het park, 1 ha, omgevormd moest worden van dagrecreatiezone naar een zone voor verblijfsrecreatie.

Die procedure nam zo’n vijf jaar in beslag en moest daarna opnieuw aangepast worden omdat een klein deel van de voorziene zone buiten het aangepaste plan bleek te liggen. Nadat die administratieve procedure voorbij was, kon men begin 2014 echt beginnen met het ontwerpen van het hotel.

Concepttekeningen

Actueel

 

2007

Onderstaande tekeningen zijn gemaakt in 2007 en zijn niet meer van toepassing.

 

Bouwfoto’s

1 mei 2015

 

14 oktober 2018

 

2 november 2018

 

22 december 2018

 

16 maart 2019

 

10 april 2019

 

14 juli 2019