Vernieuwing Het Bos van Plop

Enkele jaren geleden zijn de twee gedeeltes rond de tweede Studio 100-productie Kabouter Plop in Plopsaland De Panne vernieuwd. In 2007 kreeg de Ploptuin een make-over en in 2010 werd Het Bos van Plop, één van de Meli-restanten, onder handen genomen.

Het plan

De vernieuwing van Het Bos van Plop in 2010 bestond eruit om de ingang van de attractie en de Plop Shop te verplaatsen. De ingang was tot 2010 gelegen tegenover het Bumba Theater, maar is gedraaid en staat nu tegenover de boerderij van Big en Betsy.

Door die verplaatsing is ook de wachtrij aangepakt. Die nieuwe wachtrij is, door de grote drukte overdag, een stuk langer gemaakt dan de oorspronkelijke wachtrij en is gelegen op de plaats waar vroeger de Plop Shop was.

De bouw

Tijdens de wintersluiting van Plopsaland De Panne in 2009-2010 werd er hard gewerkt in en rond Het Bos van Plop.

Wist je dat…

  • je nog een gedeelte van de oude wachtrij kan zien vanuit de nieuwe wachtrij? De bootjes die er net een toertje doorheen het Kabouterbos op hebben zitten, varen net onder de oude wachtrij.