Welke regels gelden er?

In Plopsaqua De Panne gelden er enkele specifieke regels. Wat is toegestaan en wat niet? Hieronder vind je een overzicht van de voornaamste en belangrijkste voorschriften die gelden in het waterpark. Een volledig overzicht vind je hier.

Geldigheidsduur ticket

Ieder ticket, met uitzondering van de tickets ‘laatste uur’ en ‘laatste twee uren’, is een hele dag geldig.

Kluisjes en kleedcabines

Je kan je spullen en kledij tijdens je zwembezoek veilig opbergen in één van de vele kluisjes. De kluisjes kunnen worden afgesloten door middel van jetons. De kluisjes voor je kledij bevinden zich bij de kleedcabines. Nabij Viking Snack zijn ook kluisjes beschikbaar.

Toegestane kledij

De bezoekers van Plopsaqua De Pannedienen zwemkledij te dragen. Indien je je zwemkledij vergeten bent, kan je aan het onthaal terecht bij de automaat.

De toegestane zwemkledij is: badpak, bikini, zwembroek en zwemshort (boven de knieëen), allemaal zonder ritssluitingen. Volgende zwemkledij is niet toegelaten: jeansshort, onderbroek, opgerolde jeans, zwemshort (onder de knieëen) en zwemstring. Een badmuts is niet verplicht. Luiers voor baby’s wel.

Redders

In Plopsaqua zijn er redders aanwezig. Wanneer er een bezoeker hulp nodig heeft, treden ze in actie en doen ze het nodige. Met vragen kan je ook steeds bij hen terecht: je vindt ze aan de redderspost in Halvar’s Drakkar, vlakbij De Bubbeltonnen.

(Eerste) hulp nodig?

Heb je behoefte aan een bezoekje aan de EHBO-post? Je vindt deze in Halvar’s Drakkar, nabij De Bubbeltonnen. Ook de redderspost bevindt zich daar; de redders helpen je graag verder.

Sportbad

Plopsaqua De Panne beschikt ook over een sportbad: het 25 Meter Disco Bad. Er zijn 4 banen van elk 25 meter lang.

Eigen hulpmiddelen

Het is niet toegestaan om eigen zwemhulpmiddelen (plank, vlotter…) mee te brengen. Voor kinderen die (nog) niet kunnen zwemmen, zijn er gratis zwemvesten beschikbaar in Halvar’s Drakkar, nabij De Bubbeltonnen.

Eetgelegenheden

Het is mogelijk om in Plopsaqua De Panne te eten. In het restaurant Viking Snack kan je terecht voor frituurgerechten en frisdranken. Een eigen picknick en glazen zijn niet toegelaten.